Επιλογή Βαπτιστικού Σταυρού

Επιλογή Βαπτιστικού Σταυρού

Tags:

Μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής ενός ζευγαριού είναι η βάπτιση του παιδιού του. Η βάπτιση είναι ένα μυστήριο που φέρνει το παιδί κοντά στον Θεό και στον δρόμο αυτού, χαρίζοντας του και το όνομα που θα τον συνοδεύει την ζωή του.

Για να πραγματοποιηθεί μια βάπτιση χρειάζονται πολλές προετοιμασίες και αγορές διαφόρων ειδών βάπτισης. Για πολλούς ότι χρησιμοποιείται σε μια βάπτιση μπορεί να φαίνεται ένα απλό αντικείμενο αλλά πίσω από το κάθε ένα ξεχωριστά βρίσκεται ένας λόγος για τον οποίο χρησιμοποιείται και ένας πραγματικά σημαντικός θρησκευτικός ή εθιμοτυπικός συμβολισμός. Λαμπάδες , μαρτυρικά , τα ρούχα του παιδιού , το λάδι και το Άγιο Μύρο είναι μερικά από αυτά που κρύβουν πίσω τους ένα συμβολισμό , όμως το πιο σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του μυστηρίου της βάπτισης είναι ένα, ο βαπτιστικός σταυρός.

Ο βαπτιστικός σταυρός είναι το σύμβολο και η σφραγίδα της νίκης για την εκκλησία μας, πάνω στον σταυρό ο Ιησούς νίκησε τον σατανά, την κάθε αμαρτία και κέρδισε τον θάνατο. Ο σταυρός από την στιγμή που θα φορεθεί στο νεοφώτιστο από τον νονό του , το βάζει στον δρόμο του Θεού και επικυρώνει την ένταξη του παιδιού σε αυτόν. Εκτός βέβαια από συμβολικό αντικείμενο είναι και ένα δώρο του αναδόχου προς τον νεοφώτιστο που μπορεί να χαρακτηριστεί και δώρο ζωής. Ο βαπτιστικός σταυρός θα μείνει στην κατοχή του παιδιού εφ’ όρου ζωής και θα του θυμίζει πάντα το δέσιμο με τον νονό του και την σημαντική πράξη που έκανε βαπτίζοντας του χαρίζοντας του το όνομά του.

Τώρα όσο αφορά το βαπτιστικό σταυρό και την αγορά του η επιλογές είναι πολλές και ποικίλουν. Ο βαπτιστικός σταυρός αγοράζεται αποκλειστικά από τον νονό , που μαζί με πολλά ακόμα έξοδα πρέπει να αγοράσει και αυτό το κόσμημα. ΟΙ τιμές στους βαπτιστικούς σταυρούς είναι για όλες τις οικονομικές δυνατότητες και τις καθορίζει ο ίδιος ο ανάδοχος ανάλογος με το τι θέλει να αγοράσει , από τι υλικό είναι ο βαπτιστικός σταυρός κατασκευασμένος και διάφορες ακόμα λεπτομέρειες που καθορίζουν την τιμή του.