Τι όνομα να επιλέξω για το παιδί

Τι όνομα να επιλέξω για το παιδί

Έχετε ετοιμάσει τα πάντα, όλα είναι στην θέση τους η βάπτιση του παιδιού σας πλήρως οργανωμένη , ο νονός έχει πραγματοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις του και περιμένετε με αγωνία την μεγάλη στιγμή. Μοναδική εκκρεμότητα το όνομα του παιδιού, ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί όλα τα ζευγάρια και δημιουργεί πολλές φορές εντάσεις ανάμεσα τους επισκιάζοντας την χαρά του γεγονότος. Ποιανού το όνομα θα πάρει το παιδί , του παπού η της γιαγιάς , και αν το πάρει από πιο σόι θα πάρει τ’ονομά του , μήπως να του δώσουμε κάποιο όνομα εκτός οικογενείας και άν στεναχωρηθούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες;

Αυτοί είναι οι προβληματισμοί και οι διαφωνίες ανάμεσα στους γονείς που ετοιμάζονται να βαφτίσουν το παιδί τους. Σημασία δεν έχει το όνομα όμως παρά η αγάπη που θα υπάρχει προς το παιδί για εσάς και θα πρέπει να αποφασίσετε με ψυχραιμία χωρίς εντάσης και σε κλίμα οικογενειακό και με αμοιβαίες υποχωρίσεις το όνομα του παιδιού σας και παράλληλα να εξηγήσετε την απόφαση σας στους παππούδες και τις γιαγιάδες για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και ψυχρανθούν οι σχέσεις σας.

Στις περισσότερες περιοχές τις Ελλάδας υπάρχουν διάφορες παραδόσεις που υπό αυτές επιλέγετε και το όνομα του παιδιού, αυτό βοηθάει στην επιλογή του ονόματος σε περίπτωση που οι γονείς είναι από την ίδια περιοχή αλλά έρχεται σε αντίφαση σε περίπτωση που κατάγονται από διαφορετικές. Πολλές φορές ακολουθώντας την παράδοση βρίσκεται στην περίπτωση το παιδί να παίρνει το όνομα καποιου από τους παππούδες του που μερικοί μπορεί να το δουν ασυνίθηστο και περιέργο. Στην περίπτωση αυτήν σκεφτείται το λίγο περισσότερο και πιο προσεχτικά γιατί το όνομα είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει και θα συνοδεύει το παιδί για μια ολόκληρη ζωή σε κάθε του βήμα. Σίγουρα η χρησιμοποίηση διπλού ονόματος είναι μια λύση που λύνει πολλά προβλήματα αλλά μην χρησιμοποιείτε την δικαιολογία του τάματος σε περίπτωση που δεν ισχύει.

Φυσικά μπορεί να είστε και από τους τυχερούς και πιο ανοιχτόμυαλους που δεν θέλετε το παιδί να πάρει κάποιο όνομα από την οικογένεια σας , στην περίπτωση αυτή απλά συμβουλευτείτε το εορτολόγιο δείτε ποιά ονόματα σας αρέσουν και κάντε την πιο όμορφη επιλόγη ονόματος για το παιδί σας μέσα απο τα χιλιάδες ελληνικά ονόματα που προσφέρονται.