Υποχρεώσεις νονού

Υποχρεώσεις νονού

Μπορεί για πολλούς το να γίνει κάποιος νονός να φαίνεται μια εύκολη υπόθεση αλλά πίσω από αυτό όταν παίρνετε την απόφαση να γίνεται νονός η νονά αναλαμβάνετε ένα σύνολο υποχρεώσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να γίνει το μυστήριο. Εκτός από τα έξοδα της βάπτισης η μεγαλύτερη υποχρέωση του νονού είναι να παραμείνει εφ όρου ζωής κοντά στο παιδί οτιδήποτε και να συμβεί γιατί είναι ο δεύτερος γονέας του.Όταν λοιπόν πάρετε την μεγάλη απόφαση και είσαστε σίγουροι ότι κάνετε την σωστή κίνηση και έχοντας καταλάβει ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε για μια ολόκληρη ζωή τότε μπορείτε να προχωρήσετε στο κομμάτι της βάπτισης.

Μερικά από τα έξοδα της βάπτισης καλύπτονται από τους γονείς αλλά το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων καλύπτεται αποκλειστικά από τον νονό. Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους θα πρέπει να καθίσετε μαζί με τους γονείς αρχικά για να συζητήσετε για τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός και να βρεθεί μια μέση λύση που να αφήνει ικανοποιημένες και τις δυο πλευρές.

Οι υποχρεώσεις του νονού είναι αρκετές και θα πρέπει να οργανωθείτε σωστά βάζοντας σε μια σειρά τα πράγματα ώστε να μην ξεχάσετε κάτι σημαντικό για να γίνει η σωστή βάπτιση. Πριν από την βάπτιση και για την τέλεση της ο νονός πρέπει να αγοράσει τα βαπτιστικά ρούχα και τα βαπτιστικά παπούτσια που θα φορέσει το παιδί μετά το μυστήριο όπως και τον βαπτιστικό σταυρό, αντικείμενο – σύμβολο που θα έχει στην κατοχή του το παιδί για μια ολόκληρη ζωή να του θυμίζει τον νονό του και το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα σε παιδί και νονό. Τα μαρτυρικά συμπεριλαμβάνονται και αυτά στις υποχρεώσεις του νονού, για όσους δεν γνωρίζουν τα μαρτυρικά είναι μικρά ενθύμια που μοιράζονται στους καλεσμένους που βρέθηκαν και ήταν μάρτυρες στο μυστήριο.

Ακόμα στις υποχρεώσεις του νονού είναι τα λαδόπανα, ένα μπουκάλι λάδι, πετσέτες σαπουνάκι και η λαμπάδα , σημαντικά αντικείμενα που χρειάζονται οπωσδήποτε σε μια βάπτιση. Στις υποχρεώσεις του νονού είναι και ο στολισμός της εκκλησίας , στην περίπτωση που η εκκλησία το επιτρέπει, όπως και η πληρωμή της εκκλησίας είναι υποχρέωση του νονού.

Τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες συνήθως είναι έξοδα τα οποία καλύπτονται από τους γονείς χωρίς όμως αυτό να ισχύει πάντα αφού σε περίπτωση που ο νονός θέλει μπορεί να καλύψει αυτά τα έξοδα μόνος του η από κοινού με τους γονείς.

Οι υποχρεώσεις του νονού συνεχίζονται και μετά την βάπτιση, θα πρέπει τρεις ημέρες μετά την βάπτιση να επισκεφτεί το παιδί για το ξελάδωμα, μια απλή διαδικασία μπάνιου με το νερό να πρέπει να χυθεί σε απάτητο χώμα. Ακόμα θα πρέπει για τρεις συνεχόμενες Κυριακές να πάει το παιδί στην εκκλησία για να κοινωνήσει κρατώντας μάλιστα τις δύο πρώτες φορές μαζί την λαμπάδα. Οι υποχρεώσεις του νονού συνεχίζονται για μια ζωή Χριστούγεννα , Πάσχα στα γενέθλια και στην γιορτή του παιδιού θα πρέπει να είναι εκεί και να τέλος όσο πιο συχνά το επισκέπτεται τόσο το καλύτερο για τον ίδιο και το παιδί.