Λαμπάδες βάπτισης

Λαμπάδες βάπτισης

Tags:,

Η βάπτιση του παιδιού σας είναι από τις μεγαλύτερες χαρές στην ζωή των γονέων και ένα μυστήριο πολύ σημαντικό για τον άνθρωπο. Την χαρά της βάπτισης την μοιράζεστε με τους δικούς σας ανθρώπους που έρχονται σε αυτήν την πολύ σημαντική στιγμή για εσάς. Φυσικά οι ετοιμασίες για την βάπτιση είναι πολλές και για να είναι όλα στην εντέλεια πρέπει να προσέξετε και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Για την τέλεση της βάπτισης χρησιμοποιούνται διάφορα πράγματα που πίσω τους κρύβουν συμβολικό και ταυτόχρονα έναν πολύ σημαντικό για την θρησκεία λόγο που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Ένα από τα αντικείμενα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στην διαδικασία του μυστηρίου της βάπτισης είναι η λαμπάδα. Η λαμπάδα της βάπτισης έχει πίσω της είναι πολύ συμβολικό χαρακτήρα, συμβολίζει ότι το νεοφώτιστο πρέπει να βλέπει τα καλά έργα και όχι τα κακά που γίνονται γύρο του και να δοξάζει τον Θεό για αυτά.

Χαρακτηριστικό για το πόσο σημαντικός είναι ο συμβολισμός της λαμπάδας είναι ότι τις δυο πρώτες Κυριακές μετά την βάπτιση του παιδιού , που ο νονός πηγαίνει το παιδί στην εκκλησία για τις πρώτες φορές που θα το μεταλάβει, θα πρέπει να την κρατάει μαζί και να είναι στολισμένη ενώ την Τρίτη συνεχόμενη Κυριακή θα πρέπει να την πάρουν και πάλι μαζί αλλά να την ξεστολίσουν και να την αφήσουν εκεί και να καεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η λαμπάδα θα πρέπει καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας να είναι συνεχώς αναμμένη.

Φυσικά εκτός από τον συμβολικό χαρακτήρα η λαμπάδα έχει και διακοσμητικό ρόλο στο μυστήριο, μπορείτε να διαλέξετε λαμπάδες βάπτισης μέσα από μια μεγάλη ποικιλία με διάφορα χρώματα στολισμού καθώς το κερί πρέπει να είναι πάντα άσπρου χρώματος που συμβολίζει την αγνότητα. Ροζ στολισμένες λαμπάδες για βάπτιση κοριτσιού και μπλε στολισμένες λαμπάδες για βάπτιση αγοριού ,  είναι τα χρώματα που συνήθως προτιμούν οι γονείς για την βάπτιση αλλά με λίγη φαντασία και μέσα από τις πολλές επιλογές μπορείτε να βρείτε την ιδανική για εσάς λαμπάδα.