Λαδόπανα Βάπτισης

Λαδόπανα Βάπτισης

Tags:,

Όλα τα ζευγάρια που έχουν γίνει γονείς περιμένουν με αγωνία την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η βάπτιση του μικρού τους άγγελου. Ξεκινώντας οι διαδικασίες τις βάπτισης , προσπαθούν  να ρυθμίσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να είναι όλα στην εντέλεια.

Μετά τον ορισμό της ημερομηνίας , την εύρεση του νονού και τον καθορισμό των εξόδων , που κατά την πλειοψηφία καλύπτονται από τον νονό, ξεκινάει η διαδικασία των αγορών και όλων των απαραίτητων ειδών που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί το μυστήριο της βάπτισης. Προσκλητήρια  και μπομπονιέρες είναι τα έξοδα της βάπτισης που τα καλύπτουν αποκλειστικά οι γονείς ενώ ο νονός πρέπει να αγοράσει τα βαπτιστικά ρούχα , το λάδι, τα λαδόπανα , τις πετσέτες, το βαπτιστικό σταυρό , την λαμπάδα τα μαρτυρικά, πρέπει να καλύψει τα έξοδα διακόσμησης και να πληρώσει φυσικά και την εκκλησία.

Όλα τα είδη βάπτισης που αγοράζει ο νονός έχουν συμβολικό χαρακτήρα γι’ αυτό και πρέπει να τα αγοράσει ο ίδιος , αφού αυτός δίνει το χριστιανικό χρήσιμα στο παιδί. Τα ρούχα , όπως και οι πετσέτες με τα λαδόπανα πρέπει να είναι απόχρωσης άσπρης. Το άσπρο χρώμα στα λαδόπανα , τις πετσέτες και τα ρούχα συμβολίζει την αγνότητα και την λαμπρότητα της ψυχής του νεοφώτιστου και την νέα αμόλυντη και λαμπρή ζωή του νέου  χριστιανού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χριστιανική παράδοση απαιτεί τα λαδόπανα να μην πλυθούν άλλη μέρα πριν από την τρίτη ημέρα μετά την βάπτιση. Το νερό από τα λαδόπανα , όπως και το νερό από το πρώτο μπάνιο του νεοφώτιστου που επίσης γίνεται την τρίτη ημέρα , πρέπει να χυθεί σε χώμα που δεν έχει πατηθεί, με τους περισσότερους να επιλέγουν να το ρίξουν σε μια γλάστρα.

Φυσικά  βαπτιστικά ρούχα, πετσέτες και λαδόπανα μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα πολλών σχεδίων, που διαφέρουν ανάλογα με το φύλο του παιδιού και καθορίζονται από το δικό σας προσωπικό γούστο.