Μέρες που δεν γίνονται βαπτίσεις

Μέρες που δεν γίνονται βαπτίσεις

Ξεκινώντας τις προετοιμασίες για την βάπτιση του παιδιού σας πέρα από τα βασικά θα πρέπει να ορίσετε και την ημερομηνία την οποία θα τελεστεί το μυστήριο. Η ελληνορθόδοξη εκκλησία δεν έχει θεσπίσει μέρες κατά τις οποίες δεν επιτρέπεται η τέλεση βάπτισης αν όμως θέλετε να τηρήσετε τα εθιμοτυπικά υπάρχουν μερικές ημερομηνίες που θα μπορούσατε να αποφύγετε, ώστε κανείς από τους καλεσμένους στο τραπέζι μετά την βάπτιση να μην βρεθεί την δυσκολή θέση να μην μπορεί να απολαύσει το φαγητό του λόγο νηστείας. Καλό λοιπόν θα ήταν να έχετε υπ’ όψιν σας μερικές από τις ημερομηνίες που θα μπορούσατε να αποφύγετε να βαφτίσετε το παιδί σας , χαρακτηριστικα σας τις αναφέρουμε παρακάτω.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις Τετάρτες και τις Παρασκευές, είναι οι δυο σταθερές ημέρες νηστείας όλο τον χρόνο, με εξαίρεση τις ημέρες κατάκλυσης, 25 Δεκεμβρίου ως 4 Ιανουρίου, 6 Ιανουαρίου, από την κυριακή του Πάσχα ως και την Κυριακή του Θωμά, την πρώτη εβδομάδα του Τριωδίου και την εβδομάδα του Αγίου Πνεύματος. Ακομά αποφύγετε να γίνει η βαπτιση του παιδιού σας την Μεγάλη Σαρακοστή, που ξεκινάει από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και το Μέγα Σάββατο.

Μερικές ακόμα ημερομηνίες που θα μπορείτε να αποφύγετε να κάνετε την βάφτιση είναι οι ημέρες των Αγιών Αποστόλων , από την κυριακή των Αγίων Πάντων ως και την παραμονή της γιορτής τους, τον Δεκαπενταύγουστο που γιορτάζετε η Κοίμησης της Θεοτόκου και είναι περίοδος νηστείας από 1 Αυγούστου ως και 14 του ίδιου μήνα, η Σαρακοστή των Χριστουγέννων που ξεκινάει στις 14 του Νοεμβρίου μέχρι 25 του Δεκέμβρη, η παραμονή των Φώτων , δηλαδή στις 5 Ιανουρίου, στις 29 αυγούστου την ημέρα της εορτής του Τιμίου Προδρόμου και τέλος στις 14 Σεπτεμβρίου , που είναι η μέρα που γιορτάζουμε τον Τίμιο Σταυρό.

Κάντε την βάφτιση του παιδιού σας την σωστή ημερομηνία ώστε όλοι να φύγουν ικανοποιημένη και σε εσάν να μείνουν οι στιγμές χαραγμένες ευχάριστα στην μνήμη σας για πάντα.